Verwarming

Er is niets zuiniger en comfortabeler dan maatwerk. BriF kan een uitgebreid assortiment cv-ketels, combi-ketels, boilers, zonneboilers en kamerthermostaten, leveren en monteren omdat wij als erkend installateur, altijd een installatie kunnen samenstellen die aansluit bij uw woon-en gezinssituatie, uw leefgewoonten en uw wensen: een Verwarmingssysteem op maat. Bij aanschaf van een cv-ketel denkt u waarschijnlijk op de eerste plaats aan verwarming. Maar warm water is net zo belangrijk. Ook al heeft uw huidige boiler of geiser het nog niet begeven, kan dit het moment zijn om te kiezen voor een HR-gestookte warmwatervoorziening. Een nieuwe ketel is een investering maar voor een beperkt bedrag meer haalt u ook een warmwatervoorziening in huis die werkelijk níets meer te wensen overlaat. Uw bad snel gevuld, niet meer lang wachten bij de keukenkraan, geen onplezierige verrassingen bij gelijktijdig tappen, warm water dat nooit opraakt… En het mooiste is: u bespaart nog energie ook.

Comfort

In acht van de tien gevallen kiezen mensen automatisch voor een HR combi-ketel, maar er is een groot verschil in comfort tussen combi’s en systemen met losse boilers. Bij welke combinatie u zich het lekkerst voelt, is onder meer afhankelijk van uw woon-en gezinssituatie en uw leefgewoonten. Een HR systeem zorgt niet alleen voor zuinig en schoon comfortabele warmte in huis, het is ook uiterst degelijk en onderhoudsvriendelijk. Mocht er een storing optreden, dan vertelt het brein van de ketel, de branderautomaat, de installateur precies met welk onderdeel iets aan de hand is.

Warmtepompen

Vrijwel elke woning staat boven op een onuitputtelijke bron van energie. Door instraling van de zon op de aarde is er in onze omgeving voldoende – duurzame / gratis – energie aanwezig om onze huizen te verwarmen of te koelen en ons tapwater te verwarmen. Deze duurzame (gratis) energie heeft echter jammer genoeg een te lage temperatuur om rechtstreeks op onze normale centrale verwarmingsinstallatie aangesloten te worden. Een warmtepomp is in staat om energie (warmte) in temperatuur te verhogen. Dit biedt de mogelijkheid om (laagwaardige) duurzame energie te benutten voor hoogwaardige doeleinden, zoals het verwarmen van woonhuizen, tapwater etc. Alle waterstromen van en naar de diverse componenten van de warmtepomp worden via of door de warmtepomp unit gestuurd. Daartoe bestaat de warmtepomp uit een aantal componenten. Het rendement van een goed geselecteerde gemiddelde warmtepomp is minimaal ca: 1 : 3 (je stopt er 1 kilowattuur energie in en je haalt er 3 kilowattuur energie uit! COP = 3) COP staat voor Coëfficiënt of Performance. De COP of COP-waarde geeft de verhouding aan tussen de verkregen bruikbare warmte (of koeling) en de aandrijfenergie. Anders gezegd: de verhouding tussen de uiteindelijk verkregen warmte (of koeling) en wat je er in stopt aan elektriciteit. De "gratis" gebruikte energie is omgevingswarmte, warm (of koud) grondwater en dergelijke.

warmtepomp implementatie
Contact:
BriF
Braaksma Installaties Ferwert
de Wynacker 11
9172 RB Ferwert
Contact